ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση με θέμα την Προσέγγιση και Διαχείριση Ευάλωτων Προσώπων

Τελείωσε η πρώτη εβδομάδα εκπαίδευσης με θέμα την Προσέγγιση & Διαχείριση Ευάλωτων Προσώπων. Την εκπαίδευση παρακολουθούν μέλη από Σταθμούς, ΤΑΕ και Κλιμάκια  Βίας στην Οικογένεια από όλες τις Επαρχίες. 

Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται, μετά από σχεδιασμό και  με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Ευάλωτων Προσώπων (Υ.Δ.Υ.Ε.Π) του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περεταίρω ευαισθητοποίησης των μελών όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, τα μέλη είχαν την ευκαιρία τη βδομάδα αυτή να  εξοικειωθούν με τις σχετικές Νομοθεσίες που αφορούν στα θέματα της Βίας στην Οικογένεια,  Βία κατά γυναικών, Ενοχλητική Παρακολούθηση, Βία  κατά γυναικών στο Διαδίκτυο, Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων καθώς και τα Δικαιώματα των θυμάτων.

Παρακολούθησαν case studies και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ευαλωτότητα και Μοναδικότητα και τρόπους προσέγγισης ΛΟΑΤΚΙ από μέλος της Ομάδας.

Τέλος επισκέφθηκαν το Σπίτι της Γυναίκας όπου ξεναγήθηκαν και η επιστημονική Διευθύντρια του ΣΠΑΒΟ, Δρ. Άντρη Ανδρονίκου με δια δραστικό τρόπο ενημέρωσε τα μέλη, για τους τρόπους προσέγγισης θυμάτων  και δραστών.

Η εν λόγω εκπαίδευση συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα με νέα και ενδιαφέρων θεματολογία.

Στόχος της ΥΔΥΕΠ σε συνεργασία πάντα με την Αστυνομική Ακαδημία, είναι η περαιτέρω εξειδίκευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών, αλλά και η στήριξή τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν.