ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κηρύχθηκε η έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

«Για να μην αφήσουμε τα όνειρά μας να γίνουν συντρίμμια»

Την έναρξη της 25ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας κήρυξε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.


Η φετινή Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας θα διαρκέσει από την 21η μέχρι και την 26η Οκτωβρίου 2024 και κατά τη διάρκειά της θα αναπτυχθούν δράσεις και ενέργειες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της οδικής ασφάλειας.


Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν ειδική εκδήλωση ανοικτή προς το κοινό, ποδηλατική διαδρομή ευαισθητοποίησης εις μνήμη των θυμάτων θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων και διαγωνισμός στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ΤΙΚ ΤΟΚ.


Συνδιοργανωτές και της φετινής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας είναι η Αστυνομίας Κύπρου (Τμήμα Τροχαίας) και η CNP Ασφαλιστική.


Στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Θεμιστός Αρναούτης και η λοιπή ηγεσία της Αστυνομίας, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Cyprus Insurance Holdings κ. Τάκης Φειδία και ο Γενικός Διευθυντής της CNP Ασφαλιστικής κ. Ανδρέας Στυλιανού.


Κηρύσσοντας την έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τόνισε την ανάγκη για καλλιέργεια ορθής οδικής συμπεριφοράς στον τόπο μας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κλειδί για να πετύχουμε την οδική ασφάλεια βρίσκεται κυρίως στην ατομική ευθύνη του κάθε ενός ξεχωριστά.


Ο κ. Χαρτσιώτης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για ενίσχυση του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με στόχο τη μείωση των αριθμών θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων στη χώρα μας.


Ο Υπουργός έκανε αναφορά και στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο για την οδική ασφάλεια 2021 – 2030, απαριθμώντας έργα και δράσεις, που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί, όπως η ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών, η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος φωτοεπισήμανσης και η ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.


Από πλευράς του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέφρασε την βούληση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας για συνέχιση των δράσεων του για μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.


Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Θεμιστός Αρναούτης τόνισε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της οδικής ασφάλειας, καθώς είναι θέμα που μας αφορά όλους. Αναφέρθηκε επίσης στις πολλαπλές και στοχευμένες, όπως είπε, δράσεις της Αστυνομίας, σε θέματα οδικής ασφάλειας, τόσο στον τομέα της καταστολής, όσο και στον τομέα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στη διάσκεψη απηύθυναν επίσης χαιρετισμό, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP Cyprus κ. Τάκης Φειδία και ο Γενικός Διευθυντή της CNP Ασφαλιστική κ. Ανδρέας Στυλιανού, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι στόχος της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τα θέματα της οδικής ασφάλειας και της υιοθέτησης οδικής συνείδησης.


Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης η CNP Ασφαλιστική παρέδωσε σε εκπρόσωπο του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου πέντε ζεύγη γυαλιών προσομοίωσης, τα οποία χρησιμοποιούνται στις επιμορφωτικές διαλέξεις της Αστυνομίας, σε σχέση με την οδική ασφάλεια.