ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 31χρονο για τον εμπρησμό κατοικίας στη Λευκωσία

Ποινή φυλάκισης διάρκειας ενός χρόνου, επιβλήθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε άντρα ηλικίας 31 ετών, για τον εμπρησμό κατοικίας, στην οποία ο ίδιος διέμενε, που διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στην επαρχία Λευκωσίας. Την υπόθεση εμπρησμού είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ο 31χρονος ενοικίαζε και διέμενε στην κατοικία, στην περιοχή Αγίου Δομετίου. Ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι άντρας ηλικίας 67 ετών. Στην κατοικία, λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Πέμπτης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, από τις εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είχε τεθεί κακόβουλα. Από την πυρκαγιά, την οποία κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Αφού από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 31χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του. Αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη το ίδιο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ το πρωί της Παρασκευής, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. Αφού το Δικαστήριο εξέτασε το αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του 31χρονου, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης εμπρησμού.

Σύλληψη 31χρονου για εμπρησμό οικίας στη Λευκωσία

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε το πρωί σήμερα στην καταχώρηση της υπόθεσης για άμεση εκδίκαση, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Αφού ο 31χρονος παραδέχθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου τη διάπραξη του εμπρησμού, το Δικαστήριο επέβαλε σε αυτόν ποινή άμεσης φυλάκισης διάρκειας ενός έτους.