ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας, με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο

O Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου συναντήθηκε σήμερα με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Chen Guoqing και τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Yantao, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο κ. Παπαθεοδώρου αφού καλωσόρισε τον κ. Guoqing και τη συνοδεία του, έκανε εκτενή αναφορά σε διάφορα θέματα που απασχολούν την Κυπριακή Αστυνομία και ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας, στο σοβαρό έγκλημα και τις οδικές τροχαίες συγκρούσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τις αρχές της Κίνας.

Από την πλευρά του ο κ. Guoqing, αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τις Αρχές της Κίνας στον τομέα της δικαστικής, καθώς και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε διάφορες πρακτικές συνεργασίας, τονίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, έχουν σημειώσει πολύ σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν πέραν από τα πιο πάνω θέματα και θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε ζητήματα που απασχολούν τις Αρχές Επιβολής του Νόμου των δύο χωρών.