ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση αμελών και απερίσκεπτων πράξεων διερευνά η Αστυνομία σε σχέση με πυρκαγιά σε περιοχή στα Κούκλια

Υπόθεση αμελών και απερίσκεπτων πράξεων διερευνά η Αστυνομία, σε σχέση με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην επαρχία Πάφου και που κατέκαψε ένα εκτάριο περίπου γης, με άγρια ξηρά βλάστηση, καλαμιώνες και δέντρα. Για την υπόθεση αμελών και απερίσκεπτων πράξεων, άντρας ηλικίας 36 ετών, κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κληθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε περιοχή στα Κούκλια. Για την κατάσβεση της έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, καθώς και της Υπηρεσίας Θήρας, ενώ συνέδραμαν και μέλη της Αστυνομίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν για εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά, διαπιστώθηκε ότι, η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε καμένο στην περιοχή και συγκεκριμένα, σε σημείο κοντά στην παραλία.

Αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, άντρας ηλικίας 36 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, στην επαρχία Πάφου, λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ, στην κατοικία του. Ανακρινόμενος ο 36χρονος, ανάφερε στους αστυνομικούς ότι, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής, βρισκόταν στην παραλιακή περιοχή των Κουκλιών, αφού έθεσε σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου του, αντιλήφθηκε αναθυμιάσεις καπνού στο ταμπλό του οχήματος και διαπίστωσε ότι στο αυτοκίνητο του είχε εκδηλωθεί φωτιά. Αφού ο ίδιος προσπάθησε ανεπιτυχώς να σβήσει τη φωτιά, εγκατέλειψε το φλεγόμενο αυτοκίνητο του στο σημείο, παραλείποντας να ενημερώσει τις Αρχές, για την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών.