ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας Κύπρου

Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με σκοπό την περαιτέρω εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας, υπέγραψαν σήμερα, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η Αστυνομία Κύπρου και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Σκοπός του Πρωτοκόλλου είναι η περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των δύο υπηρεσιών, για την αποτελεσματικότερη και άμεση διαχείριση θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους. Τέτοια θέματα είναι η στήριξη και η προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων της εγκληματικότητας, η προστασία και η στήριξη ασυνόδευτων παιδιών ή παιδιών σε σύγκρουση με το νόμο ή παιδιών που χρήζουν φροντίδας, καθώς και η διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, εμπορίας προσώπων, βίας στην οικογένεια ή χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, περιλαμβάνει θέματα όπως η ανταλλαγή πληροφοριών, η παραπομπή περιστατικών από τις ΥΚΕ στην Αστυνομία για διερεύνηση ή προστασία πολιτών, και από την Αστυνομία στις ΥΚΕ για παροχή κοινωνικής στήριξης και καθοδήγησης. Περιλαμβάνει επίσης πρόνοιες για ορισμό σημείων επαφής, διενέργεια συσκέψεων για προώθηση συντονισμένων ενεργειών, καθώς και διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων.

Το Πρωτόκολλο, υπογράφηκε σήμερα, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, από τον κ. Γιαννάκη Γεωργίου, εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κ. Μαρία Κυρατζή.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική, για την προστασία και την προαγωγή των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία μας.