ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα σύλληψη για την έκρηξη σε καφετέρια στις 22 Ιουνίου στη Λευκωσία

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη ενός υπόπτου για την έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στη Λευκωσία, στις 22 Ιουνίου. Δεύτερος ύποπτος παραμένει υπό κράτηση, ενώ άλλοι δύο ύποπτοι, που τελούσαν υπό κράτηση, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, με τις αστυνομικές εξετάσεις να συνεχίζονται.

Στη νέα σύλληψη οδήγησαν στοιχεία που προέκυψαν από τις εξετάσεις που διενεργεί η Αστυνομία, σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε στην καφετέρια. Βάσει των νέων στοιχείων που προέκυψαν, εκδόθηκε χθες δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη συνέχεια χθες, από μέλη των ΥΚΑΝ και ΤΑΕ Λευκωσίας. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 28 ετών, ο οποίος το πρωί σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. Το Επαρχιακό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης διάρκειας εφτά ημερών, εναντίον του 28χρονου υπόπτου, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Είχαν προηγηθεί στις 23 Ιουνίου και 02 Ιουλίου, άλλες τρεις συλλήψεις υπόπτων για την υπόθεση και συγκεκριμένα η σύλληψη άντρα, ηλικίας 44 ετών και άντρα και γυναίκας, ηλικίας 35 ετών, επίσης δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που είχαν εκδοθεί στη βάση στοιχείων που είχαν προκύψει από τις αστυνομικές εξετάσεις. Οι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση, δυνάμει δικαστικών διαταγμάτων προσωποκράτησης. Ο 35χρονος ύποπτος παραμένει υπό κράτηση, ενώ οι 44χρονος και 35χρονη αφέθηκαν ελεύθεροι το περασμένο Σάββατο, 06 Ιουλίου, με τις αστυνομικές εξετάσεις να συνεχίζονται.

Καταζητείται σε σχέση με την έκρηξη σε καφετέρια στις 22 Ιουνίου στη Λευκωσία

Η έκρηξη στην καφετέρια σημειώθηκε γύρω στις 4.40 τα ξημερώματα, στις 22 Ιουνίου, 2024, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στην πλαϊνή είσοδο της καφετέριας. Από τις εξετάσεις των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Κατά τον χρόνο που εξερράγη η αυτοσχέδια βόμβα, πρόσωπα βρίσκονταν και εργάζονταν στο υποστατικό.

Συνελήφθη 44χρονος σχετικά με υπόθεση έκρηξης σε καφετέρια

Υπόθεση απόπειρας φόνου διερευνά η Αστυνομία για την έκρηξη σε καφετέρια στις 22 Ιουνίου στη Λευκωσία – Τρεις οι συλλήψεις υπόπτων

Αναφορικά με απόπειρα καταστροφής περιουσίας – Προσωποκρατήσεις

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες. Την υπόθεση διερευνούν το ΤΑΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λευκωσίας).