ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αποφοίτησης της Σειράς Εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυνομικών αρ.152.

Σε μια σεμνή τελετή που έγινε στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης κας. Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, του Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου, του Βοηθού Αρχηγού για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Εγκλήματος κ. Γιαννάκη Γεωργίου και του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτερου Αστυνόμου κ. Παναγιώτη Κουντουρέσιη,  αποφοίτησαν 72 μέλη τα οποία έτυχαν τριετούς εκπαίδευσης (ΑΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΜΜΑΔ και πρακτική σε Αστυνομικούς Σταθμούς), με τις πλέον σύγχρονες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν επίσης οι πρωτεύσαντες σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας καθώς επίσης και οι πρωτεύσαντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα Βασικής Εκπαίδευσης Ανίχνευσης Εγκλημάτων και της Διερεύνησης Τροχαίων Οδικών Δυστυχημάτων.

Στην ομιλία της η Υπουργός Δικαιοσύνης κας. Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου, είπε πως «το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό της Ηγεσίας της Αστυνομίας  στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της τόσο για την υλικοτεχνική της ενίσχυση και την ενίσχυση της σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και για τον εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση της. Στόχος όλων μας, η  σταδιακή διαμόρφωση μιας Αστυνομίας, για την οποία αφενός, τα μέλη της θα αισθάνονται περήφανα για το σώμα στο οποίο υπηρετούν και αφετέρου, οι πολίτες να αισθάνονται την Αστυνομία ως σύμμαχο τους, ως προστάτη τους και ως στήριγμα στην καθημερινότητα τους».

«Να είστε περήφανοι για την επιλογή σας να ενταχθείτε και να υπηρετήσετε το Αστυνομικό Σώμα» ανάφερε απευθυνόμενη στους αποφοιτήσαντες αστυνομικούς η κ. Υπουργός. «Μια επιλογή η οποία επισύρει πολύ υψηλό βαθμό ευθύνης και διαρκούς προσφοράς προς την κοινωνία και τους πολίτες , μιας και το λειτούργημα του Αστυνομικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια των πολιτών και τον σεβασμό και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι «σημαίνουσα βαρύτητα στον τομέα της εκπαίδευσης μέσα από τον οποίο τα μέλη της Αστυνομίας αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες και εμπειρίες προκειμένου να βοηθούν και ταυτόχρονα να προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολίτη και την κοινωνία μας».

Ο κ. Παπαθεοδώρου ανάφερε επίσης ότι «έμφαση δόθηκε, στην αναβάθμιση του Προγράμματος δοκίμων αστυνομικών, που αποτελεί την πρώτη και κύρια μορφή εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα μέλη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση ενός εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως επίσης επέκταση και συστηματοποίηση της εποπτευόμενης πρακτικής εξάσκησης υπό την επίβλεψη μέντορα. Ως επιστέγασμα της αναβάθμισης του προγράμματος αυτού, υπήρξε η αξιολόγηση και πιστοποίησή του από τον Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης».

Τέλος,  απευθυνόμενος προς τους αποφοιτήσαντες, τους είπε να είναι περήφανοι για τη στολή τους, αλλά και για το ρόλο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει για περιφρούρηση της ασφάλειας του κράτους και των θεσμών.