Η Αστυνομία-ΥΚΑΝ και το Μουσείο Παραμυθιού, με χαρά ανακοινώνουν την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Ακαδημία Γονέων – «Family Academy». Μέσα από οχτώ νέα σεμινάρια από καταξιωμένους επιστήμονες, συνεχίζεται ο διάλογος με τους γονείς, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς που τους απασχολούν.
Ο νέος κύκλος σεμιναρίων (οι συμμετοχές είναι δωρεάν) θα ανοίξει με ένα θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς: «Πότε τα όρια των γονέων γίνονται σεβαστά και πότε γίνονται πεδίο συγκρούσεων στην οικογένεια;». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, μεταξύ των ωρών 18:00-19:30. Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ Άννα Εμμανουηλίδου, κλινική ψυχολόγος (Dr.Phil., MSc.), συστημική ψυχοθεραπεύτρια.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Για συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο το κοινό μπορεί να ακολουθήσει τον πιο κάτω σύνδεσμο και να συμπληρώσει στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά πεδία τους πιο κάτω κωδικούς:
https://us06web.zoom.us/j/82999857458?pwd=K016eEJtdThaazZHNzltYVF2RnVQUT09
Meeting ID: 829 9985 7458
Passcode: 220774
• Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Βιογραφικό Δρ Άννας Εμμανουηλίδου
Η Δρ Άννα Εμμανουηλίδου είναι κλινική ψυχολόγος (Dr.Phil., Msc) και συστημική ψυχοθεραπεύτρια (εκπαίδευση στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας IGST της Χαϊδελβέργης). Σπούδασε στην Ελλάδα και τη Γερμανία, φιλοσοφία και ψυχολογία. Από το 1992 μέχρι το 2001, εργάστηκε στη Γερμανία στο χώρο της ψυχιατρικής και συνεργάστηκε σε πολυάριθμες εναλλακτικές πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων ήρθε σε επαφή με το εκεί ακμαίο κίνημα αυτοβοήθειας προσώπων με ψυχιατρική εμπειρία και με διάφορες εναλλακτικές στην ψυχιατρική προτάσεις.
Στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται και πάλι από το 2001, έχει ασχοληθεί με πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικών μειονοτήτων με έμφαση το χώρο της ψυχικής υγείας, από το 2003 επικεντρωμένα σε δράσεις ενάντια στην ψυχιατρική βία και υπέρ της ανάπτυξης εναλλακτικών στην Ελλάδα. Από το 2002 είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Από το 2004 εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, παράρτημα Θεσσαλονίκης, ως οικογενειακή θεραπεύτρια και θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, όπου οργανώνει επίσης Σεμινάρια Συστημικής Θεωρίας και Πράξης στον ίδιο φορέα.
Από το 2006 είναι ιδρυτικό Μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας (www.paratiritiriopsy.org). Από το 2009 είναι εκπαιδεύτρια στη συστημική ψυχοθεραπεία σε Ελλάδα και Κύπρο (ΚΕΣΜΕΘ,ΣΙΚ, ΕΚΕΨΥΕ, Family Institute of Cyprus). Έχει πολυάριθμες προσωπικές δημοσιεύσεις και μεταφράσεις στα ελληνικά θεμάτων ψυχικής υγείας και συστημικής σκέψης.