ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικές δράσεις από Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων και Ηope For Children CRC Policy Center

Για λειτουργούς Δομών Φιλοξενίας Ανηλίκων

Η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων – Υ.Δ.Υ.Ε.Π., του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεργάζεται στενά με το «Σπίτι του Παιδιού», ένα θεσμό που υλοποιείται από το “Ηοpe For ChildrenCRC Policy Center. Η συνεργασία εστιάζεται κυρίως στη διερεύνηση και πολυθεματική διαχείριση των Υποθέσεων Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων.

Εκτός αυτής της κοινής δράσης, σε αρκετές περιπτώσεις, οι Λειτουργοί του Hope For Children, χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με παιδιά που έρχονται σε σύγκρουση με τον Νόμο. Για το σκοπό αυτό, ζήτησαν τη συνδρομή της Υ.Δ.Υ.Ε.Π. και συγκεκριμένα του Κλάδου Διαχείρισης Νεανικής Παραβατικότητας, με σκοπό την ενημέρωση των Λειτουργών τους, τόσο για τον Νόμο (Ν.55(Ι)/2021) για τα Παιδιά σε Σύγκρουση με τον Νόμο, αλλά και για τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίζεται μαζί με άλλες Υπηρεσίες τους Ανήλικους Παραβάτες.

Η παρουσίαση/συζήτηση έγινε σήμερα Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024 και σε αυτή συμμετείχαν 50 και πλέον Λειτουργοί (Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι), οι οποίοι εργάζονται σε Δομές Φιλοξενίας, αλλά και σε άλλα καθήκοντα του Hope For Children CRC Policy Center.

H Αστυνομία Κύπρου – Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Ευάλωτων Προσώπων είναι πάντα δίπλα σε συνεργάτες αλλά και οργανισμούς, τόσο για εκπαίδευση, αλλά και διαφώτιση σε όλους τους τομείς και θέματα που αφορούν στα Ευάλωτα Πρόσωπα!