ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη σύλληψη για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια και εκρηκτικές ύλες

Πιστόλια, φυσίγγια και άλλες εκρηκτικές ύλες, εντόπισε και κατάσχεσε σήμερα, η Αστυνομία, στη Λεμεσό. Τα πιο πάνω εντοπίστηκαν στην οικία 32χρονου, ο οποίος συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, που σημειώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2024, στη Λεμεσό. Ο 32χρονος είναι το δεύτερο πρόσωπο που συλλαμβάνεται για την εν λόγω υπόθεση, αφού τις προηγούμενες μέρες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, προχώρησαν στη σύλληψη 47χρονης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου 2024, σε αυτοκίνητο 78χρονου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, στη Λεμεσό. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.  

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον της 47χρονης η οποία συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, στις 4 Οκτωβρίου.

Από τη συνέχιση των αστυνομικών εξετάσεων, σχετικά με την υπόθεση προέκυψε μαρτυρία και εναντίον του 32χρονου. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη το πρωί σήμερα.

Τη σύλληψη του ακολούθησε έρευνα στην οικία και το αυτοκίνητό του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και δύο γεμιστήρες με 26 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες στρατιωτικού τυφεκίου, 62 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 59 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών.  

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν σε αποθήκη, που διατηρεί ο 32χρονος, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα κιβώτια, που περιείχαν αριθμό πυροτεχνημάτων και εκτοξευτήρων. Εντοπίστηκε επίσης και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα, η οποία πιστεύεται ότι πρόκειται για την μοτοσικλέτα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του 78χρονου.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.