ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με τον χειρισμό περιπτώσεων αστέγων προσώπων

Αναφορικά με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Φilenews», ημερομηνίας 07/08/2024 με θέμα «Εντόπισε εξαθλιωμένο άστεγο, ενημέρωσε την Αστυνομία και του ζήτησαν να τον μεταφέρει ο ίδιος στο τμήμα», η Αστυνομία διευκρινίζει ότι, πρόκειται για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα κατά το μήνα Μάρτιο του 2024.

Η Αστυνομία αναγνώρισε το γεγονός της μη ύπαρξης πρωτοκόλλου ενεργειών από μέρους της, για τη διαχείριση περιπτώσεων αστέγων προσώπων και σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας – Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, προχώρησε στην ετοιμασία πρωτοκόλλου που αφορά στην συνεργασία τους και στις ενέργειες τους, για τον κατάλληλο χειρισμό τέτοιων περιπτώσεων.

Σχετικά με την ετοιμασία του πρωτοκόλλου, ενημερώθηκε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο επέδειξε ενδιαφέρον για τον χειρισμό τέτοιων περιστατικών και το οποίο ευχαρίστησε την Αστυνομία.

Με βάση το πρωτόκολλο, η Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, χειρίζονται από κοινού τέτοιες περιπτώσεις αφού συνήθως τα άστεγα πρόσωπα εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων προσώπων.