ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπογραφή «Αναθεωρημένου Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Τμήματος Τελωνείων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συνάντηση του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου και της Διευθύντριας του Τμήματος Τελωνείων κ. Θεοδώρας Δημητρίου, με σκοπό την υπογραφή «Αναθεωρημένου Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ Αστυνομίας και Τμήματος Τελωνείων».

Το Μνημόνιο αυτό θα αντικαταστήσει το προηγούμενο Μνημόνιο που υπογράφηκε στις 08.11.2007 και περιλαμβάνει πρόνοιες που αφορούν θέματα Αστυνομικής και Τελωνειακής Συνεργασίας, σε σχέση με την πρόληψη και καταπολέμηση του οργανωμένου ή άλλου εγκλήματος, της εμπορίας προσώπων, εγκλημάτων κατά ανηλίκων, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων, της διαφθοράς και απάτης κ.α.

Στους τομείς συνεργασίας του εν λόγω Μνημονίου περιλαμβάνονται κατηγορίες αδικημάτων, για τα οποία η Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων θα πρέπει να συνεργάζονται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Επιπρόσθετα, το Μνημόνιο αναφέρεται μεταξύ άλλων, στους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο υπηρεσιών, στην ανάπτυξη και προώθηση βέλτιστων πρακτικών σε κοινές δράσεις επιχειρήσεις, στην ανταλλαγή πληροφοριών και στην εκπαίδευση.

Με την υπογραφή του αναθεωρημένου Μνημονίου αναμένεται η περαιτέρω βελτίωση της ήδη υπάρχουσας αγαστής συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Τμήματος Τελωνείων με στόχο την επίτευξη των κοινών στόχων των δύο μερών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας κ. Μάριος Παπαευρυβιάδης και η κ. Μάρη Χαραλάμπους, Ανώτερη Τελωνειακή Λειτουργός.