ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανευρωπαϊκή ημέρα εστίασης στην Πρόληψη Διαρρήξεων Κατοικιών

Γραφείο Πρόληψης Εγκλήματος – EUCPN

Από το 2019, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος (EUCPN) και πολλές ευρωπαϊκές χώρες διοργανώνουν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024, σε όλη την ΕΕ, την Ημέρα Εστίασης στην πρόληψη των διαρρήξεων κατοικιών. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εντείνει την καταπολέμηση αυτού του είδους εγκλήματος, ενημερώνοντας τους πολίτες πώς μπορούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Αυτό το είδος εγκλήματος μειώνεται εδώ και πολλά χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εξακολουθεί να ευθύνεται για την πλειονότητα των αδικημάτων του οργανωμένου εγκλήματος κατά περιουσίας και να έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Με τη διάπραξη αδικημάτων διάρρηξης κατοικιών όμως, δεν διαρρηγνύονται μόνο οι κατοικίες των ανθρώπων, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που αισθάνονται στο σπίτι.

Για το 2024 η ενημερωτική καμπάνια του EUCPN εστιάζεται στην ευαισθητοποίηση των μελών της Αστυνομίας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού στα μέτρα πρόληψης διαρρήξεων και στόχο τη μείωση της επανάληψης θυματοποίησης τους.

* Με τη συμμετοχή 23 Ευρωπαϊκών Χωρών, της Europol και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής European Commission